Стање на цестама 06. 04. 2021. у 10 : 30 сати

Сњежне падавине захватиле су западне и мјестимично сјеверне крајеве, а с обзиром да метеоролози најављују погоршање временске ситуације у већем дијелу БиХ, савјетује се опрезнија вожња, прилагођена тренутним увјетима и стању на путевима.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима, док се у ноћним сатима (23-04:30 сати) саобраћај кроз тунел обуставља.

И даље је због радова обустављен саобраћај у тунелу Јасен на магистралном путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Од осталих путева са актуелним радовима из БИХАМК-а издвајају путеве: Широки Бријег-Мостар (обилазница око Широког Бријега), Столац-Хутово (мјесто Церовица), Посушје-Томиславград (насеље Читлук) и Бановићи-Рибница (на излазу из Бановића).

Појачан је промет возила и дуга су задржавања на излазу из БиХ на граничним прелазима Градишка и Градина. Од 09 сати на ГП Изачић због лоших увјета за вожњу у Хрватској забрањен је саобраћај за сва теретна возила.