Због јаких удара вјетра на подручју југозападне Босне на снази је наранџасти метеоаларм, а у Херцеговини из истих разлога издато је упозорење, а на снази је жути метеоаларм.

На ливањском подручју због повремено олујних удара вјетра сјеверног смјера брзине од 55 до 70 километара на сат на снази је наранџасти метеоаларм.

Истовремено, на мостарском подручју прогнозирају повремено јаки удари вјетра сјеверног смјера брзине од 40 до 55 километара на сат, а на требињском подручју мјестимично појачан вјетар с ударима већим од 11метара у секунди (40 километара на сат), посебно у јужном планинском дијелу регије гдје је на снази жути метеоаларм.

У централним и источним подручјима Босне облачно, понегдје са слабим снијегом. У остатку земље ведро.

Температуре зрака у 7 сати износиле су: Бјелашница – 14, Иван-седло, Соколац – 5, Сански Мост, Сарајево-Бјелаве, Тузла – 2, Бања Лука, Бихаћ, Бијељина, Добој, Ливно – 1, Бугојно, Дрвар, Јајце, Приједор 0, Градачац, Груде, Зеница 1, Требиње 3, Столац 4, Мостар 5 и Неум 6 степени Целзијуса.

Атмосферски притисак у Сарајеву износи 942 хПа, за 1 хПа је нижи од нормалног и лагано расте, наводе из Федералног хидрометеоролошког завода БиХ.

Данас ће у централним и источним подручјима Босне преовладавати претежно облачно вријеме са слабим снијегом. У остатку земље сунчано. Вјетар умјерен до јак сјеверни и сјевероисточни. Дневна температура од 2 до 8, на југу до 11 степени Целзијуса.

У Сарајеву претежно облачно вријеме, повремено са слабим снијегом. Дневна температура око 2 степена Целзијуса.