У Полицијску управу Зворник синоћ је запримљена пријава против особе из насеља Горњи Грбавци, која је путем радио уређаја пуштала пјесму којом се вријеђају жртве геноцида почињеног у Сребреници и позива на понављање геноцида.

Бошњачки повратници у опћину Зворник тако већ други пут у посљедњих неколико мјесеци трпе националистичке провокације и притиске.

Предсједник МЗ Горњи Грбавци Селвер Дардаган каже у изјави за Фени да су због нове провокације позвали полицију, да су долазили два пута те да су казали да је њихова дужност изаћи сваки пут на терен када се овако нешто деси.

Предсједник Скупштине града Зворник Менсур Селимовић је осудио овакав вид понашања према бошњачким повратницима.

Као предсједник Скупштине града Зворник, али и као грађанин бошњачке националности осуђујем сваки вид националних провокација и тензија. Ми ћемо позвати надлежне органе да раде свој посао, како на кажњавању оваквих дјела, тако и на њиховом сузбијању – изјавио је Селимовић.

Портпарол МУП-а Зворник Миљан Бобан потврдио је Фени да су полицијски службеници поступили по пријави, а о томе су обавијестили и дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бијељини који се у наведеном случају изјаснио да нема елемената кривичног дјела.

-Полицијски службеници у Зворнику настављају са предузимањем мјера и радњи из своје надлежности у циљу утврђивања прекршајне одговорности пријављеног лица – рекао је Бобар.

У овоме насељу је над бошњачким становништвом 21. маја 1992. године почињен злочин у којем је убијено више од 80 цивила.