Усљед побољшаних епидемиолошких услова те на основу најновијих препорука Кризног штаба Министарства здравства Зеничко-добојског кантона, Министарство образовања, науке, културе и спорта ЗДК донијело је одлуку о повратку у школске клупе ученика завршних разреда основних и средњих школа у том кантону – потврдио је Фени в.д. премијера и министар образовања тог кантона проф. др. Спахија Козлић.

Нову одлуку тог министарства о организацији наставе, најављује Козлић, потврдит ће и Влада ЗДК на својој наредној сједници, која ће бити одржана у уторак, 4. маја. Управо ће 4. маја, након првомајских празника, ђаци завршних разреда поново и сјести у школске клупе.

Препорука Кризног штаба је да постепено кренемо с повратком ђака у школу, односно, засад само ученика завршних разреда. Они требају предати своје завршне радове. Остали ће ученици и у наредном периоду наставу похађати уз помоћ информатичких средстава и платформи, односно онлине, а по Одлуци од 12. марта ове године – истиче министар Козлић.

Новост је да ће, након што су прије двије седмице обданишта добила дозволу да могу поново вршити прихват предшколске дјеце, новом одлуком Владе ЗДК бити дозвољена и организација продуженог боравка у школским просторијама за школарце нижих разреда.

Добили смо позитивно мишљење Института за здравље и сигурност хране Зеница па ће три школе, које су упутиле захтјев, моћи организирати и продужени боравак. Ради се о три зеничке школе: Мак Диздар, Меша Селимовић и Владимир Назор – каже Козлић.