Шефица Мисије ОСЦЕ-а у БиХ, амбасадорица Кетлин Кавалек и полицијски комесар Управе полиције Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона Семир Шут данас су разговарали о функционирању полиције у том кантону.

На онлајн састанку је разговарано и о областима од заједничког интереса, првенствено у контексту реализације већ започетих пројеката, који имају за циљ јачање демократизације друштва, владавине права, људских права и сигурносне сарадње.

Том приликом, комесар Шут је презентирао рад Управе полиције с посебним освртом на рад полиције у заједници, остварене резултате, мјере које је Управа полиције у протеклом периоду подузела на плану борбе против организираног криминалитета и корупције, као и на тему актуелног конкурса за пријем нових полицијских службеника.

Амбасадорица Кавалек је изразила задовољство презентираним подацима и активностима, те изразила подршку полицијском комесару Семиру Шуту и управи полиције којом руководи, у њиховим напорима на професионализацији полицијских структура у ЗДК, као и напорима на одлучној борби против организираног криминала, корупције, те генерално јачању капацитета потребних за спречавање и процесуирање таквих дјела.

“Потврђујемо посвећеност у подршци неовисног, транспарентног и одговорног рада агенција за провођење закона у њиховој дјелотворној борби против тешког криминала”, закључила је амбасадорица Кавалек.

На одржаном састанку су инициране и идеје за планирање конкретних пројеката, који би били заједнички и у сарадњи реализирани у наредном периоду, и који би, цијенећи досадашњу сарадњу и искуства стечена током претходних пројеката, требала резултирати добрим ефектима и повећањем повјерења грађана у полицију, саопћено је из МУП ЗДК.