Министар за образовање, науку, културу и спорт Зеничко-добојског кантона (ЗДК) Спахија Козлић изјавио је да одлука да се у школске клупе врате ученици који тренутно похађају онлајн наставу зависи од тога како ће се у овом кантону развијати епидемиолошка ситуација, која је још неповољна, али и додао да број обољелих ученика и наставника опада.

У претходних седам дана у основним и средњим школама било је обољелих 13 ученика, 21 наставник и шест осталих радника, док је седмицу раније вирус корона потврђен код 18 ученика, 32 наставника и осам осталих радника, саопштено је из Прес-службе Зеничко-добојског кантона.

“Ситуација је још неповољна, тако да све основне и средње школе и даље раде према онлајн моделу. Током ове седмице ми ћемо поново, у складу са овлаштењем које нам је дала Влада ЗДК, размотрити ситуацију и у сарадњи са Кризним штабом Министарства здравства евентуално мијењати одлуку”, истакао је Козлић.

Он је навео да ово министарство чека одговор Кризног штаба на захтјев да просвјетари буду приоритет за вакцинисање, што је усаглашено са просвјетним синдикатима.

“Ријеч је о око 5.500 запослених у образовању, што је велики број, и то ће свакако зависити од прилива вакцина у Зеничко-добојски кантон. Наш став је да сви у образовном сектору морају бити у врху приоритета за вакцинацију”, нагласио је Козлић.