Епидемиолошка ситуација на подручју Зеничко-добојског кантона је неповољна, број новообољелих се стабилизира, а здравствени систем и даље оптерећује велики број обољелих са тешком клиничком сликом, закључио је Кризни штаб Министарства здравства ЗДК-а.

Министар здравства и предсједник Кризног штаба Аднан Јупић рекао је да је подузет низ корака и мјера с циљем растерећења болничких капацитета те квалитетнијег збрињавања обољелих.

“Број позитивних у протеклих седам дана нешто је мањи него седмицу раније, што би могао бити позитиван знак. Користим се приликом да се захвалим и позовем грађане да поштивањем мјера и наредби које доноси Влада ЗДК, а на препоруку Кризног штаба, помогнемо једни другима да изађемо из ове кризе”, рекао је Јупић.

Навео је да је Кризни штаб разматрао захтјеве службеника полиције и новинара да буду приоритет код вакцинације, рекавши да ће имати разумијевања за њихов захтјев јер су више изложени опасности од заразе.

Нагласио је да ће се до доласка веће количине вакцина активно радити на промоцији имунизације како би се вакцинисао што већи број грађана, јер је колективна имунизација једини излаз из ове ситуације.