Форум грађана Зенице, због лоше епидемиолошке ситуације, ни ове године није организирао пратеће културно-забавне и друге садржаје у склопу традиционалне Чимбуријаде и упутио је апел грађанима да одустану од масовног окупљања.

Из Форума грађана Зенице захвалили су се суграђанима што су прихватили њихов апел и уз поштивање прописаних епидемиолошких мјера, свако на свој начин, у кућној атмосфери и у мањим групама, обиљежили долазак прољећа и тако наставили ову зеничку традицију.

Примјерено актуелној ситуацији Форум грађана Зенице је у склопу Чимбуријаде – 2021 организирао одређене садржаје и активности. Урађен је промотивни видео-спот о прављењу зеничког чимбура, као једног од симбола Чимбуријаде.

На објављени конкурс за фотографије о теми “Зенички чимбур у доба короне” пристигле су бројне фотографије, а у складу с критеријумима, одабран је ужи избор од 20 фотографија. На основу броја гласова путем фejcбyк странице награђене су фотографије које су доставили: Амела Хукић, Едхем Фејзић, Ибрахим Крехмић, Мевла Захировић, Фахрудин Хецо, Харис Шарић и Насиха Кадрић.

“У овом периоду максимално смо се посветили и припремању документације за номинирање Чимбуријаде на листу нематеријалне културне баштине БиХ, при чему имамо подршку Града Зеница и Федералног министарства културе и спорта-сектор за културно наслијеђе”, саопћено је из Форума грађана Зенице.