Завод здравственог осигурања Кантона Сарајево јучер је почео са обрадом захтјева за признавање и рефундацију новчаних средстава осигураницима ЗЗО КС, утрошених за набавку скупих лијекова за лијечење Цовид инфекције.

Ради се о захтјевима који Заводу пристижу од новембра 2020. године, саопћили су из Министарства здравства КС.

Како наводе, услови, начин и поступак признавања и рефундације новчаних средстава у наведене сврхе регулисани су Правилником о признавању трошкова набавке скупих Цовид ллијекова и лијекова који нису обухваћени Листом лијекова КС.

– Комисија Министарства здравства КС обрадит ће све захтјеве пристигле на протокол Завода здравственог осигурања КС до 21. маја 2021. године. Рефундацију новчаних средстава ће, на основу одобрених захтјева, вршити Завод здравственог осигурања КС до краја маја ове године. Одлуку о одобравању средстава доноси директор Завода, на приједлог Комисије – навели су из Министарства.

Завод ће по наведеној процедури наставити са обрадом захтјева који пристигну и у наредном периоду, без застоја, те грађани неће чекати на рефундацију трошкова дуже од 15 дана од дана доношења одлуке о одобравању средстава.

За ову намјену Финансијским планом Завода здравственог осигурања Кантона Сарајево у 2021. години планирано је 650.000 КМ.