Шведска ногометна суперзвијезда Златан Ибрахимовић купио је шведски прволигашки клуб Хамарби, потврдио је клуб из Штокхолма на својој службеној страници.

Представници клуба су се с 38-годишњим ногометашем састали прошле седмице у Лос Анђелесу, након што је амерички концерн АЕГ дио својих дионица продао Ибрахимовићу, који је сада власник скоро четвртине клуба.

Хамарби је тренутно трећепласирана екипа шведског ногометног првенства и наредне сезоне ће играти у квалификацијама за Европску лигу.

У интервјуу за шведски лист Афтонбладет, Ибрахимовић је појаснио да ће помоћи Хамарбију да постане најбољи клуб у Скандинавији. По његовом мишљењу клуб има фантастичне навијаче и сви би га требали знати.

“Кад би видјели његов логотип, људи би морали рећи: да, то је Хамарби”, казао је Ибрахимовић.

На питање, хоће ли клубу помоћи са својим ногометним знањем на терену, славни ногометаш је одговорио да се то неће догодити.

Ибрахимовић је недвано изјавио на напушта амерички клуб Лос Анђелес Галакси. На ту вијест најприје су реаговали у италијанскем Милану, чији су амерички власници нападачу понудули сарадњу, али само, ако буде спреман да остане 18 мјесеци. У том случају су спремни за сваких шест мјесеци да му плате по шест милиона еура, објавили су италијански медији.