Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у октобру су регистровали 253 позива на телефонској линији “Кримоловци”, од којих је 18 било са корисним информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима.

Осим наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела примљено је 86 пријава, од којих је 15 са корисним информацијама, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

“Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези с опојним дрогама, злоупотребом службених овлаштења, кријумчарењем људи и роба те осталим кривичним дјелима”, саопштено је из СИПА-е.

Од укупног броја примљених информација путем “Кримоловаца” и електронског обрасца, 23 су прослијеђене на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по десет је поступала и СИПА.

У септембру је примљено 13 повратних информација од надлежних полицијских и других органа, које су у вези с раније достављеним информацијама примљеним путем “Кримоловаца” или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.