Предсједавајући Вијећа министара БиХ Зоран Тегелтија разговарао је данас у оквиру редовног прољетњег засједања, путем видео-линка, са представницима Свјетске банке о тренутној економској ситуацији у БиХ у контексту изналажења рјешења за превазилажење кризе изазване пандемијом вируса корона, те о могућностима финансијске подршке у реализацији пројеката од значаја за животни стандард грађана.

Тегелтија је указао на потребу убрзаног рада на реализацији пројеката и провођењу активности које за циљ имају враћање радних мјеста, те побољшање привредног и пословног амбијента.

На састанку је разговарано о кључним областима и реформама које ће се проводити у БиХ у склопу новог Оквира за партнерство са Свјетском банком за период 2022-2026. година, гдје ће посебна пажња бити усмјерена на пројекте који за циљ имају реформу здравственог система, реформу предузећа у државном власништву и програму тзв. Зелене транзиције која укључује посебан програм квалитете ваздуха.

Овом приликом, Тегелтија се захвалио представницима Свјетске банке на досадашњој помоћи у превазилажењу посљедица изазваних вирусом корона, као и на подршци у реализацији инфраструктурних и других пројеката у БиХ, те изразио наду да ће досадашња добра сарадња са овом међународном финасијском организацијом бити настављена и у будућност, саопћено је из Вијећа министара БиХ.