Ногометаши Зрињског опростили су се од Еуропске лиге у трећем претколу поразом на гостовању код ципарског Апоела, и то након извођења једанаестераца. Након 120 минута игре било је 2:2, а на крају укупно 6:4 за Ципране.

Иако се првих десет минута играло углавном на половици Зрињског, Мостарци су повели у 11. минути преко Јосипа Иванчића, који је убачај Слободана Јаковљевића с лијеве стране главом поспремио у мрежу.

Водство Зрињског потрајало је само три минуте. Већ у 14. минути Омер Атзили је натрчао на једну повратну лопту и с десетак метара приземним ударцем свладао Ивана Бркића.

Након изједначења Апоел је наставио нападати, а Ципрани су до водства дошли у 26. минути након ударца из кута. Атзили је убацио лопту у пет метара на главу Атдхеа Нухиуа, а 198 центиметара високи нападач погодио је за 2:1.

Након тога темпо игре је пао и тим резултатом отишло се на одмор.

За разлику од првог полувремена у којем су Мостарци цијело вријеме били у подређеној улози, Зрињски је одиграо пуно бољих других 45 минута. “Племићи” су били су растрчанији и опаснији, а награда за такву игра дошла је у 69. минути када је Немања Билбија изједначио на 2:2.

Домаћа обрана у неколико наврата није успјела “очистити” лопту испред свог гола, лопта је на крају дошла до Билбије који је с једанаест метара шутирао по земљи и погодио за изједначење.

Зрињски је био боља момчад до краја првих 90 минута игре, али голова више није било, па се ушло у продужетке.

У 104. минути Зрињски је имао добру прилику након контранапада Миљана Говедарице. Крилни нападач Зрињског сјурио се по десној страни према казненом простору Аполеа, шутирао је искоса с петнаестак метара, али је домаћи вратар био на мјесту.

У 114. минути Апоел је имао солидну шансу. Након прекида Бен Сахар је с пет-шест метара неометан шутирао главом, али равно у голмана Бркића.

С обзиром да у 120 минута није било побједника одлука је пала након извођења једанаестераца.

Четири од пет Апоелових извођача казнених удараца било је успјешно, а одлучујућу улогу одиграо је португалски вратар Мигуел Силва који је обранио једанаестерце Говедарици и Билбији, те тако послао своју момчад у плеј-оф рунду Еуропске лиге.