ХШК Зрињски и ФК Жељезничар сматрају да није прави тренутак за разговор о проблемима у домаћем ногомету, те се неће одазвати позиву које је ФК Сарајево упутило клубовима Премијер лиге БиХ.

“Иако је наш клуб увијек спреман на конструктиван разговор, поготово о темама које су наведене у достављеном дневном реду, а то су ‘Премијер лига у будућности’ и ‘оснивање удруге премијерлигаша’, ХШК Зрињски најискреније вјерује да о тако озбиљним темама треба разговарати хладне главе и приликом релаксираних односа, а сви смо свједоци да то данас, нажалост, није случај”, приопћено је на службеној Фејсбук страници “Племића”.

У Зрињском сматрају како су “тако озбиљне теме изнимно важне и да као такве заслужују озбиљну припрему те су предложили да се наведени састанак пролонгира за почетак липња, односно након завршетка актуалне сезоне”.

ФК Жељезничар на својој интернетској страници такођер је објавио како неће судјеловати на данашњем састанку.

“С обзиром на то да је до краја првенства остало још шест кола, сматрамо да није одговарајући тренутак за разговоре. Такођер, подсјећамо да је ФК Жељезничар један од иницијатора формирања удружења клубова који се натјечу у Премијер лиги БиХ. Клубови премијерлигаши се свакако требају договарати о корацима и правцима дјеловања у лиги, али не у самом расплету и крају првенства”, истичу из овог клуба.

Након првенствене утакмице Зрињски – Сарајево, одигране протеклог викенда, ФК Сарајево је путем службеног приопћења изразило незадовољство суђењем, као и понашањем службених особа тијеком сусрета, те упутило службени позив за састанак представницима свих премијерлигаша с циљем проналаска, по њиховим ријечима, рјешења нерегуларности које директно нарушавају интегритет натјецања.