Ждријеб парова Плејофа Еуропске лиге бит ће одржан данас у швицарском Нијону у 14 сати. УЕФА је направила подскупине уочи данашњег извлачења.

Потенцијални противници Племића у Еуропској лиги у Плејофу су бољи из сусрета Ростов – Макаби Хаифа, Виљем ИИ – Ренџерс, Фехервар – Реимс и ФЦСБ – Слован Либерец.

Сарајево је дио екипе клубова који су испали из Лиге првака. С обзиром на то да је број носитеља мањи од броја неноситеља, Сарајево је уочи ждријеба сазнало два могућа противника. То су Динамо Брест с којим је Бордо тим играо у Лиги првака и Црвена звезда.

Поред Сарајева, у скупини 2 неноситељи су још Лудогорец, побједник дуела Рига/Тре Флори – Селтик и побједник дуела Арарат-Армениа – Цеље.

То су такођер потенцијални противници Сарајева с обзиром на то да је већи број неноситеља него носитеља. Након што се извуку два носитеља и два неноситеља, трећи пар из ове подскупине требала би чинити два преостала неноситеља.

Сарајево ће у четвртак, 24. рујна, играти против Будућности у трећем претколу на стадиону Билино Поље у Зеници, док ће Зрињски гостовати код ципарског АПОЕЛ-а.

Побједници ће се пласирати у Плејоф Еуропске лиге.