Ногометаши Зрињског вечерас ће на стадиону под Бијелим бријегом одиграти сусрет преткола Еуропске лиге против момчади Дифердангеа из Луксембурга. Утакмица се игра од 20 сати пред празним трибинама. У овој фази натјецања игра се само једна утакмица.

“Очекује нас екипа из Луксембурга која је у овој сезони одиграла свега једну утакмицу, изгубила је 3:1 прошлог викенда. Ми смо одиграли пет утакмица и, што се тога тиче, у одређеној смо предности. Сматрам да смо квалитетнији тим и мислим да ће све овисити од нас. Ако ми будемо растрчани и ефикасни, побједа не би смјела доћи у питање”, рекао је тренер Зрињског Младен Жижовић.

Он је додао како његова момчад није била у “добром ритму” у првих пет кола нове сезоне у којима је Зрињски уписао двије побједе, два пораза и један реми, уз свега два постигнута гола, те да се као резултат тога створила “клима неповјерења” према играчима и стожеру.

“Без обзира што у неким утакмицама нисмо дошли до бодова, сматрам како смо у одређеним тренуцима били онакви какви требамо бити, а то је растрчани, агресивни, с високим пресингом и да из таквих ситуација дођемо у шансе за гол. У пет утакмица имали смо више од 70 удараца према голу, фали нам реализација и мало више голова како би екипа изашла из психолошког притиска”, устврдио је Жижовић.

Када је у питању играчки кадар на који рачуна у премијерном еуропском наступу, Жижовић је рекао како с његове стране неће бити драматичних потеза, истакнувши да су могућа нека освјежења у момчади с обзиром да половица играча није прошла адекватне припреме.