Фудбалер Златан Ибрахимовић спреман је да игра за репрезентацију Шведске, први пут од Европског првенства 2016. године.

”Повратак Бога”, навео је на друштвеној мрежи Твитер Ибрахимовић, фудбалер Милана, а након што се данас нашао на списку Шведске за квалификације за Свјетско првенство у мечевима против Грузије 25. марта, против Косова три дана касније, као и на пријатељском мечу против Естоније 31. марта.

Он је постигао 62 гола у 112 мечева за Шведску у периоду од 2001. до 2016. године.

Без играча најбољег профила у земљи, Шведска је стигла до четвртфинала Свјетског првенства у Русији 2018. године – свог најбољег учинка на такмичењу од 1994. године.

Сада је Ибрахимовић на реду да игра на Шампионату Европе заказаном за јуни и јули ове године. Шведска је у истој групи као Шпанија, Пољска и Словачка.

”Прво и најважније, он је веома добар фудбалер, најбољи ког смо имали у Шведској. Веома је забавно што он жели да се врати. Осим тога што може да допринесе у мечевима, његово искуство је добро и за друге играче у тиму”, рекао је тренер фудбалске репрезентације Шведске Јане Андерсон.

Ибрахимовић је изводио чаролије у Манчестер Јунајтеду, Лос Анђелес Галаксију и Милану, откако се повукао са међународне дужности након 2016. године. Има 16 голова у 21. наступу за Милан ове сезоне, иако је посљедња четири меча екипе пропустио због повреде десне бутине.

Уколико буде играо сљедеће недјеље, постаће најстарији играч у историји шведског националног тима.