Након што се прошлог тједна прозвао Богом, шведски ногометни мајстор Златан Ибрахимовић (39) се окрунио за шведског краља након сјајног повратка у репрезентацију.

Шведска је у четвртак отворила квалификације за свјетско првенство 2022. побједом против Грузије са 1-0. Побједнички погодак постигао је Виктор Клесон на асистенцију Златана Ибрахимовића који се вратио у националну врсту након пет година.

“Carl XVII. Guztaf,” написао је испод своје слике шведски нападач на друштвеним мрежама. Додајмо како је од 1973. шведски краљ Карл 16. Густаф.

“Изврсно сам се осјећао на терену. Покушао сам пружити најбоље од себе како бих помогао суиграчима, помогао себи и био учинковит”, рекао је на тисковној конференцији након утакмице, преноси Хина.

Ибра је за Шведску дебитирао у сијечњу 2001. године, а из репрезентације се повукао након ЕП-а 2016. године. До сада је у шведском дресу уписао 117 наступа и постигаио рекордна 62 гола.

Са својим непоновљивим стилом и својим уобичајеним егом, “Златан” је најаву свог повратка у репрезентацију 16. ожујка објавио уз ријечи “повратак Бога”.