Нова сезона ногометне Премијер лиге Босне и Херцеговине почиње данас и прве утакмице бит ће одигране у наредна три дана, а најзанимљивији дуел ће бити одигран на стадиону “Грбавица” гдје домаћи Жељезничар дочекује екипу Борца из Бање Луке, актуелног првака БиХ.

Тренер Жељезничара Томислав Ивковић сматра да је за његову екипу добро да у првом мечу игра против првака. Ивковић истиче да је Жељезничар психички спреман за нову сезону, али да екипа још треба радити на физичком аспекту.

Борац је играо врло добро са Цлујом у Лиги првака. То је квалитетан тим, док смо ми млада екипа, жељна утакмица и доказивања. Борац је фаворит у овом мечу, али ми имамо домаће навијаче који много значе екипи. Радили смо добро, сваким даном смо бољи, нећу рећи да нам је фалило још времена и утакмица, шта је ту је. Играчи су мотивисани, то видим на тренинзима, требамо се само кроз утакмице физички припремити – изјавио је Ивковић.

Наглашава да ће Жељезничар против Борца ићи на побједу.

На овај или онај начин идемо на побједу. Настојат ћемо их изненадити тактиком. Они су искусни, а ми млади и жељни доказивања па ћемо видјети у ком смјеру ће отићи утакмица. Након пријатељске утакмице против Леотара екипа је напредовала, атмосфера је много боља у свлачионици и покушат ћемо то искористити. Ако издржимо притисак, на добром смо путу – објаснио је тренер “плавих”.
Ивковић ће утакмицу водити са трибина стадиона “Грбавица” јер још није добио радну дозволу.

Никада ми се то прије није догодило. Био сам у многим земљама свијета и свугдје сам одмах могао радити. Квалификације имам, као и потребне дипломе и онда не могу бити с екипом на терену. Мислим да Ногометни савез БиХ треба рјешавати овакве ситуације. Тешко ми је јер ме екипа треба, није исто бити на трибини или на терену, ускратили су ми велико задовољство – додао је стратег Жељезничара.

Играч Жељезничара Самир Бекрић наглашава да је за екипу са “Грбавице” велика ствар повратак навијача на трибине.

Ми смо двије различите екипе са или без навијача. Надам се да ћемо пред њима показати добре ствари на терену и доћи до доброг резултата, што би овој екипи много значило за самопоуздање. Атмосфера у екипи је одлична, старији играчи пружају подршку млађим. Најбитније је да имамо подршку с трибина, а ја не сумњам да ћемо то добити од навијача. Ми ћемо на терену дати све од себе – закључио је Бекрић.

Утакмица Жељезничар – Борац ће бити одиграна сутра на стадиону “Грбавица” с почетком у 21.00 сати.