Грађанима Републике Српске до данас су издата 7.224 туристичка ваучера, која ће бити искориштена за боравак на туристичким дестинацијама у РС, истакла је ентитетски министар трговине и туризма Сузана Гашић.

Гашић је рекла да је из евиденције, која се води у Министарству трговине и туризма, видљиво да су грађани Републике Српске највише заинтересовани за боравак у бањским капацитетима.

“Међу бањским центрима који предњаче као дестинације на којима ће бити искориштени ваучери издвајају се “Бања Врућица” у Теслићу, Бања “Вилина влас” у Вишеграду и Бања “Дворови” у Бијељини”, рекла је Гашић.

Она је истакла да, осим за бање, велика заинтересованост влада и за туристичку понуду Националног парка “Сутјеска”, градове Требиње и Вишеград са Андрићградом, Етно-село “Станишићи” у Бијељини, као и за олимпијску планину Јахорину.

“До сада су у Министарству евидентирана 84 угоститељска објекта и 28 туристичких агенција који су се пријавили за учешће у пројекту подјеле туристичких ваучера, а о којима грађани могу да се информишу на интернет страници Министарства”, рекла је Гашић.

Подсјетила је да право пријаве за додјелу туристичког ваучера од 100 КМ има сваки пунољетни грађанин Републике Српске са пребивалиштем на подручју тог ентитета, укључујући и грађане Брчко дистрикта који имају држављанство Републике Српске, а који изврше резервацију у угоститељском објекту за смјештај, у минималном трајању од три ноћења.

“Два корисника остварују право на кориштење два ваучера уколико изврше резервацију смјештаја у минималном трајању од четири ноћења”, рекла је Гашић.

Она је додала да пројекат подјеле туристичких ваучера траје до 15. новембра.