Изложба графика Џевада Хозе, Халила Тиквеше и Адмира Мујкића отворена је синоћ у Фотогалерији Јелићева у Сарајеву.

Уз мјере заштита свих посјетилаца, уиме ЈУ Центар културе и младих Опћине Центар Сарајево присутнима су се обратили Адмир Халиловић и Сенад Бостанџић. О значају изложбе, ауторима и њиховим радовима говорио је академик Градимир Гојер, у контексту њихове поетике и унутрашњег свијета преточеног кроз графичка дјела.

Сви ми на неки начин живимо два свијета. Један је онај видљиви, очигледан, често изложен и оптерећен свакодневним неизвјесним вјетровима, и онај други, тајновити, скривен од очију јавности који је често из угла умјетности стварнији и динамичнији. У тим тајновитим свјетовима рођена су сјајна умјетничка дјела наших врсних бх. аутора, која представљају само мали опус њиховог стваралаштва за која су добили многобројна признања и награде на престижним изложбама у земљи и иностранству, саопћено је из Прес службе ЈУ Центар културе и младих (ЦКМ).

Адмир Мујкић поздравио је све посјетиоце у лично име и у име Џевада Хозе и Халила Тиквеше, који због датих околности нису могли бити присутни на отварању. Публика је изразила задовољство овом поставком.

Изложба ће бити отворена до 28. аугуста.