Данас је за пацијенте са средње тешком клиничком сликом у Кантону Сарајево требало да буде отворен привремени изолаториј у Студентском Дому Бјелаве, али он још увијек није почео са радом.

“Већ неколико дана воде се разговори око тога која здравствена установа у Кантону Сарајево треба да управља изолаторијем у Студентском дому Бјелаве. Износе се различити аргументи за и против и још увијек нисмо дошли до дефинитивног рјешења”, рекао је за БХРТ директор Домова здравља КС Мухамед Ахмић.

Он је коментарисао саопштење из Опће болнице “Прим. др. Абдулах Накаш” у којем се наводи да ова здравствена установа не прихвата могућност да руководи радом изолаторија на Бјелавама.

“Све здравствене установе у Кантону Сарајево имају проблема са кадром и у том смислу потпуно је уреду да партиципирају у раду, односно да пошаљу своје раднике у тај изолаториј и да тамо раде. Због чега колеге из Опће болнице сматрају да они не би могли да буду надлежни, то је питање за њих, иако ја лично сматрам да је потпуно нормално да једна болница буде надлежна и да води рад изолаторија”, истиче Ахмић, те додаје:

“Ја се надам да ће у року од 48 сати питање око изолаторија на Бјелавама бити ријешено иако бих волио да је то питање било ријешено јуче”, закључио је Ахмић у разговору за БХРТ.