Служба за послове са странцима БиХ у посљедњих седам дана изрекла је мјеру протјеривања за 29 страних држављана, због незаконитог уласка или боравка. Међу њима су држављани Марока, Ирака, Афганистана и Пакистана.

Наведена лица су стављена под надзор у Имиграциони центар или им је ограничено кретање на одређено мјесто до удаљења са територије Босне и Херцеговине. У оквиру добровољног повратка који реализује Служба, у истом периоду, у земље поријекла враћено је пет страних држављана, од који су три држављана Турске и два држављана Албаније, саопћено је из Службе за послове са странцима.

Страним држављанима су претходно изречене мјере протјеривања са забраном уласка и боравка на територији БиХ, те су до удаљења са територије БиХ боравили под надзором у Имиграционом центру.

Предметом рада Службе за послове са странцима од почетка ове године било је 13.813 мигранта, од којих је 13.035 исказало намјеру подношења захтјева за азил.

У посљедњих седам дана предметом рада је био 381 мигранат, од којих је њих 348 исказало намјеру подношења захтјева за азил.

У привременим прихватним центрима тренутно борави 6.005 миграната, наводи се у саопћењу.