Из тиска је изашла пригодна брошура у поводу 65. туристичко-културно-господарствене манифестације “Дани бербе грожђа – Бротњо 2020”.

Ријеч је о шеснаестом, бесплатном издању брошуре Дана бербе грожђа, које је настало у посебним увјетима јер се новонастала ситуација око коронавируса одразила на све сфере живота. У свом поздравном говору на новонасталу ситуацију, посебице на посљедице које трпе туризам и пољопривреда, односно виноградарство и винарство, осврнуо се Предраг Смољан, предсједник Организацијског одбора Дана бербе грожђа – Бротњо 2020.

Новообјављена брошура доноси и осврт на прошлогодишње Дане бербе грожђа, осврт на виноградарску сезону 2020., као и стручне текстове које су написали врхунских винарски и виноградарски стручњаци.

У брошури се налази и низ текстова посвећених туризму и реализираним инфраструктурним пројектима на подручју опћине Читлук, али и оних који скрећу позорност на броћ – биљку Бротња, сухозиде, старе предмете у новој улози.

Нажалост, у 2020. години преминуо је Мили Бијавица, истакнути туристички дјелатник који је волио Бротњо и Бротњаке, те је био редовити подупиратељ манифестације Дани бербе грожђа. У свом подручју рада Бијавица је био визионар, а Организацијски одбор Дана бербе грожђа за све заслуге захвалио му је објавивши ин мемориам, објављено је на wеб страници Опћине Читлук.