Легендарни голман фудбалске репрезентације Шпаније и Реал Мадрида Икер Касиљас окончао је фудбалску каријеру у 39. години.

Касиљас, који је од 2015. године бранио за португалски Порто, потврдио је на друштвеним мрежама како се опрашта од фудбала, након што је у мају 2019. године претрпио срчани удар.

Фудбалску каријеру започео је као подмладак Реал Мадрида, за који је наступао 16 година и у том периоду забиљежио 725 утакмица и укупно 19 трофеја, међу којима три наслова Лиге првака и пет наслова шампиона Ла Лиге.

Касиљас је у дресу репрезентације забиљежио 167 утакмица, а са националним тимом освојио је Свјетско првенство (2010.) те два наслова првака Европе (2008. и 2012.).

Шпанац је прошле године у мају током тренинга претрпио срчани удар, пребачен је у болницу, а након седам дана се опоравио.

У фебруару се кандидовао за позицију предсједника Фудбалског савеза Шпаније, након чега је повукао кандидатуру.

У поруци која је објављена на званичним профилима Реал Мадрида на друштвених мрежама наведено је како је Касиљас као деветогодишњак покуцао на врата Реал Мадрида, а својим успјехом је своје име уписао међу најзначајније спортисте у хисторији клуба и свјетског фудбала.