У Индији је данас потврђено више од 57.000 нових случајева заразе коронавирусом у посљедња 24 сата, чиме је укупан достигао готово 1,7 милиона.

Према подацима Министарства здравства, укупан број случајева COVID-19 у Индији се попео на 1.695.988. Додаје се да је у посљедња 24 сата од посљедица заразе преминуло 764 људи те да је укупан број смртних случајева прешао 36.000.

Подаци Индијског вијећа за медицинска истраживања (ИЦМР) да је у претходном дану проведено 525.689 тестирања за идентификацију инфекција.

Током састанка Владе, министар здравства Харш Вардхан рекао је да је само један од три позитивна случаја у цијелој држави под медицинском скрби.

“Индија је достигла број од више од милион опорављених, што је у односу на укупан број обољелих 64,54 посто. То показује да је активних случајева под медицинским надзором 33,27 посто, односно отприлике једна трећина укупног броја позитивних случајева. Стопа смртности се такође прогресивно смањује и тренутно износи 2,18 посто, што је једна од најнижих на глобалном нивоу“, рекао је Вардхан.

У Индији је у порасту број нових жаришта вируса док број случајева опада у већим градовима Мумбаију и Њу Делхију.