Тим младих иноватора компаније “Реунион” из Мостара пласирао је на тржиште апликацију за електронску резервацију мјеста у угоститељским објектима, која би увелико могла промијенити одласке у угоститељске објекте. Она би посебно до изражаја требала доћи у ограниченим условима пословања, какве имамо данас.

„Е резервација“ корисницима нуди прецизан избора стола, хране или пића по жељи, као и тачног времена доласка, а уз све предвиђа и аутоматску информацију да ли је жељено мјесто у угоститељском објекту слободно и да ли се резервација одобрава. Настала је с циљем да помогне угоститељима у изазовном времену у којем живимо.

ИРМА KАЈАН, менаджер пројекта

„Њима заиста скраћује вријеме и нуди им цјелокупан преглед резервација. Могућност грешке сведена је на минимум. Са аспекта госта она омогућава да се претражи цијели садржај, који се налази на нашој страници, те да бирају објекат и понуду коју желе. Уколико желе приступити процесу резервације потребно је да се региструју као на друштвеним мрежама и тиме улазе у базу гостију“.

“Е резервација” замишљена је као апликација која ће угоститељима донијети два бенефита – потпуно аутоматизирање процеса резервација, као и могућност сазнања наруџби што им директно доноси минимизирање трошкова набавке. На тај начин лакше ће, кажу, превазићи кризу узроковану пандемијом ЦОВИД 19.

ЏАНАН ДЕМИРОВИЋ, менаджер угоститељског објекта

„Одлучили смо се на увођење “е-резервација” што нам је уштедило пуно времена, а паралелно смо могли радити и друге послове. Нема више беспотребног писања, типкања и меморирања. Све имамо кратко на једном мјесту“.

ИРМА KАЈАН, менаджер пројекта

„То се заиста показало значајним у корони у којој сви водимо рачуна о трошковима и економичности. Одлучили смо свим угоститељима без обзира што смо ми имали пуно трошкова и времена, понудити апликацију потпуно бесплатно све док не прође криза са короном“.

Доласком страних гостију и повратком туризма у Босну и Херцеговину, иноватори предвиђају да ће ова апликација у потпуности заживјети.