Инфо сесија за заинтересиране за пријаву на први јавни позив пројекта Европске уније ЕУ4Агри за додјелу бесповратних средстава тј. инвестиција у прерађивачке капацитете и маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа, уз појачан одговор на опоравак од кризе изазване Цовидом-19, бит ће одржана данас.

Инфо сесија ће бити одржана онлине преко Фацебоок странице пројекта ЕУ4Агри (www.facebook.com/eu4agri) путем које ће сви заинтересирани моћи добити потребне информације о условима и начину пријаве на јавни позив.

Јавни позив пројекта ЕУ4Агри је отворен за предузећа, обрте/предузетнике и задруге која се баве прерадом пољопривредних производа и/или производњом прехрамбених производа и уписани су у регистар клијената код надлежног министарства/институције, и која у власничкој структури имају мање од 25 посто јавног капитала или гласачких права тог јавног капитала и нису чланица холдинга.

Заинтересирани могу приступити јавном позиву путем wеб странице УНДП у БиХ www.ba.undp.org под секцијом Јавни позиви.

Крајњи рок за подношење пријава је 30. септембар ове године до 15.00 сати.

ЕУ4Агри је четверогодишњи (2020-2024) пројекат Европске уније вриједан 20,25 милиона еура чији је циљ модернизација пољопривредно-прехрамбеног сектора у Босни и Херцеговини. Пројекат проводе и суфинансирају Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у БиХ и Чешка развојна агенција (ЦзДА), саопћено је из УНДП-а.