Предсједник Међународног центра за мир (ИПЦ) и директор Фестивала “Сарајевска зима” Ибрахим Спахић упутио је честику поводом Свјетског дана умјетности – 15.априла.

Међународни центар за мир и “Сарајевска зима” ће у сарадњи са Галеријом Средње школе примијењених умјетности Сарајево Свјетски дан умјетности обиљежити изложбом посвећеном професорима, а која ће бити отворена 15. априла.

“Желимо да на симболичан начин одамо признање образовању и нагласимо значај и улогу професора школе и њихову умјетничку креативност”, казао је Спахић.

Подсјетио је да се Свјетски дан умјетности обиљежава на дан рођења Леонарда да Винчија, стога, Међународни центар за мир и “Сарајевска зима” објављује тим поводом имена умјетника, галерија и институција који су добили Награду “Сребрена пахуљица” за дјела представљена у оквиру XXXВИИ Фестивала Сарајевска зима 2021.-“Фемли онлајн арт” у области Визуелних умјетности.

Имена умјетника бит ће објављена на веб страници ИАА/АИАП/УНЕСКО, као и на фејсбук страници  World Art Day-IPC/SWF/2020/Leonardo/.

Ове године “Сребрену пахуљицу” добили су и професори Средње школе примијењених умјетности који излажу у част Свјетског дана умјетности своја дјела и Бедри Бајкам, предсједник ИАА/АП/УНЕСЦО, саопћено је из ИПЦ-а.

И ове године се Свјетски дан умјетности обиљежава под покровитељством УНЕСКО-а.