У џамијама у БиХ и дијаспори сутра ће након џума-намаза бити организирана сергија за помоћ народу Хрватске страдалом у потресу.

О организирању овакве врсте помоћи реису-л-улема Исламске заједнице у БиХ Хусеин еф. Кавазовић јучер је писмом информирао и велепосланика РХ у БиХ Ивана Саболића.

Поручио је да се на овај начин, осим прикупљеног новца, све муслимане Бошњаке из цијелог свијета жели позвати на бригу, пажњу и суосјећање да стану уз своје сусједе из Хрватске, уз поруку да смо једни другима најбитнији у тешкоћама и безбрижности.

Равнатељ Управе за вјерске послове Ријасета Исмаил еф. Смајловић у допису имамима за организирање сергије нагласио је потребу да искажемо моралну и сваку другу подршку настрадалим и унесрећеним грађанима Хрватске.

-Свјежа су и неизбрисива сјећања на организирану хуманитарну помоћ и уточиште прогнаним коју су наши сусједи пружали грађанима БиХ у данима агресије на нашу домовину. Наше наде, мисли, искрена суосјећања које дијелимо с обитељима настрадалих и грађанима Хрватске учвршћују нас у опредјељењу да будемо устрајни у доброчинству – поручио је Смајловић.