Одбојкашице репрезентације Босне и Херцеговине оствариле су историјски успјех и пласирале се први пут на Европско првенство.

Наша репрезентација савладала је Латвију резултатом 3:0 и тако коло прије краја осигурала наступ на смотри најбољих одбојкашица.

Женска одбојкашка репрезентација Босне и Херцеговине савладала је вечерас у Градској арени „Хусејин Смајловић“ у Зеници Латвију с максималних 3:0 (25:20, 25:15 и 25:11) и изборила пласман на Европско првенство, које ће се од 18. аугуста до 4. септембра ове године играти у Србији, Хрватској, Румунији и Бугарској.

Селекцију БиХ до хисторијског, првог пласмана на неког од највећих такмичења, предводио је србијански стручњак Стеван Љубичић, који је ангажиран за ове квалификације.

Најбоља играчица вечерашњег меча била је капитеница бх. тима Едина Бегић, која је награду за најбољу играчицу примила из руку најбоље свјетске играчице, србијанске репрезентативке Тијане Бошковић, која је сестра бх. репрезентативке Дајане Бошковић.

Чешка је данас с 3:0 поразила Словенију, чиме је отворила пут бх. тиму да вечерашњом побједом и коло прије краја осигура пласман на ЕУРО. Сутра су на програму мечеви посљедњег, 6. кола у којем се састају: Чешка – Латвија (17.00) и БиХ – Словенија (20.00).

Табела групе Ф након одиграног 5. кола: Чешка 15 (15:2), БиХ 9 (10:6), Словенија 6 (7:10) и Латвија 0 (1:15).