Осмогодишњи дјечак из Ирака који је тешко рањен из ватреног оружја приликом сукоба двије групе миграната недалеко од Привременог прихватног центра “Мирал” у Великој Кладуши, оперисан је у Кантоналној болници “Др Ирфан Љубијанкић” у Бихаћу и његово стање је стабилно.

Дјечак се за вријеме суботњег сукоба, случајно са оцем затекао на оближњем паркиралишту, те је констатовано да је страдао од залуталог метка, односно да није био мета напада.

Из Управе полиције Унско-санског кантона (УСК) потврђено је како је опсежна истрага о међусобном сукобу миграната и пуцњави још у току, те да се интензивно трага за починиоцем овог кривичног дјела.

“Према досадашњим сазнањима с терена и исказима очевидаца, ватрено оружје је највјероватније употријебио један од миграната – учесника у инциденту, за којим још увијек трагамо. Ово је иначе први пут од почетка комплексне ситуације са мигрантима и избјеглицама у Унско-санском кантону да су они у својим иначе честим међусобним сукобима, употријебили ватрено оружје”, рекао је портпарол Полиције УСК-а Але Шиљдедић.

Потврђена је и информација да су полицијски службеници током јучерашњих претреса одређених локација, пронашли још једну повријеђену особу у овом сукобу.

“Ради се о двадесетчетворогодишњем Авганистанцу који је лакше повријеђен у предјелу лијеве руке, међутим повреда је такође нанесена ватреним оружјем”, додао је Шиљдедић.

У све полицијске активности и истражне радње укључено је и Кантонално тужилаштво УСК, па је тако и ово дјело оквалификовано као тешко кривично дјело против опште безбједности људи и имовине.