Италијанска влада одобрила је данас коришћење до 25 одсто капацитета стадиона Олимпико за утакмице овогодишњег Европског првенства у фудбалу.

“Ова владина одлука представља сјајну вијест коју ћемо одмах прослиједити Европској фудбалској унији”, рекао је предсједник Фудбалског савеза Италије Габријеле Гравина.

Рим је, попут Минхена, Билбаа и Даблина, имао рок да до 19. априла Уефи достави додатне информације о својим плановима за повратак навијача.

Представник Техничко-научног комитета (ЦТС) Франко Локатели јуче је изјавио да је тај рок прекратак, али је италијанска влада данас ипак донијела одлуку.

“Порука коју шаљемо је порука великог повјерења и сјајне визије. Италија се показала храбром, Италија која се бори против пандемије и истовремено ради на безбједном повратку навијача, у складу са јасним и дефинисаним програмом”, рекао је Гравина.

Рим ће бити домаћин уводне утакмице турнира између Италије и Турске.

На Олимпику ће се, такође, играти и утакмице Италије против Швајцарске и Велса у оквиру Групе А, као и једна утакмица четвртфинала.

Уефа је прошле недјеље добила потврду из осам градова да ће на стадионима бити навијача. Прије Рима, повратак навијача потврдили су Амстердам, Баку, Букурешт, Будимпешта, Копенхаген, Глазгов, Лондон и Санкт Петербург.

Првенство ће почети 11. јуна, а завршиће се 11. јула.