Италијански министри одлучили су да задрже рестриктивне мјере у Италији како би успорили ширења заразе вирусом корона, али су се сагласили у вези са ублажавањем ограничења током радне седмице.

Италијани су већину времена током божићних и новогодишњих празника провели код куће, а становништву је био дозвољен излазак само због посла, здравља и хитних случајева или су била дозвољена кратка путовања ради посјете ограниченом броју пријатеља или родбине.

Ограничења истичу сутра, а министри су одлучили синоћ да се врате систему са три нивоа, који омогућује спровођење различитих мјера у различитим подручјима.

Сви кафићи и ресторани од сада ће морати да буду затворени викендом, а путовања између градова треба да се сведу на минимум.

Влада Италије одлучила је да до понедјељка, 11. јануара, отвори средње школе за до 50 одсто ученика, а у појединим регионима, укључујући Венето и Венецију, одлучено је да се отварање одгоди до 31. јануара.

Одлуком Владе продужена је и забрана кретања између региона до 15. јануара, осим у хитним случајевима, због посла или здравља.