Прије годину дана градоначелник Сребреника прогласио је буџет града за 2020. у којем су политичке странке остале без новца за финансирање пред изборе. Годину дана послије у новом буџету се враћа ставка о финансирању странака. Едис Кавгић, који представља Независну босанскохерцеговачку листу, каже како је ово био одличан популистички потез актуелног градоначелника Нихада Омеровића.

Ситуација у Сребреника је мало другачија, казао је Кавгић.

СДА и НиП су у чврстој коалицији када је у питању подјела плијена након избора. Можемо рећи да је једна специфична ситуација у Сребренику. Формирана је већина под руком градоначелника Сребреника. Изборни плијен када се освоји онда се почну спуштати границе, ја немам против коалиција између различитих партија, али чињеница је да коалирање иде на штету грађана.

Кавгић је казао како је тешко бити опозиционар у Сребренику.

Причао је о томе како се веома брзо договорило о датуму сједнице Градског вијећа на којој су се подијелиле позиције Управног одбора у Дому здравља.

Исткао је како је дошло и до неких абнормалности, које су се, како он тврди, појавиле између нацрта и буџета.

Посебно се осврнуо на чињеницу да неки његови амндмани на буџет нису усвојени, а били су усмјерени као одређеним спортским објектима и помгалима који су требали служити младим спортистима.

Сав је буџет за отишао за плате и обавезе, дуг града према јавним установима, фондовима и оно што је мало остало отишло је на задовољење потреба вијећника из већине. Покушао сам критиковати поновно враћање ставке о финасирању странака из буџета, али ми је искључен микрофон и удаљен сам са говорнице.