Због ситуације проузроковане пандемијом коронавируса поједини кантони донијели су нове мјере. Тако ће у Зеничко-добојском кантону ускоро полиција моћи кажњавати несавјесне грађане због непридржавања епидемиолошких мјера, у Средњобосанском кантону недостаје вакцина за здравствене раднике, док у Бањалуци нешто блаже мјере од данас.

Скупштина Зеничко-добојског кантона усвојила је иницијативу Града Високо за измјену Закона о јавном реду и миру којом ће се омогућити полицији да кажњава грађане који крше епидемиолошке мјере.

Усвојен је закључак СББовог заступника Исмета Сарајлића, којим се од Федералне владе тражи да Кантоналну болницу Зеница приликом расподјеле средстава за борбу против пандемије уврсти скупа са клиничким центрима у Сарајеву, Мостару и Тузли.

Док је у Кантону Сарајево завршено вакцинисање здравствених радника, а почело за кориснике старачких домова, у Средњобосанском кантону недостаје још око двије хиљаде вакцина за имунизацију здравствених радника.

Кризни штаб Тузланског кантона усвојио је закључак о враћању ранијег начина извођења наставе у школама и на факултетима, што значи да ће учениции студенти од понедјељка седмицу ићи у школу, а седмицу наставу пратити онлајн.

Одржан је и ванредни састанак са комесаром МУП-а, након добијања информација да је у општини Бановићи планирано одржавање избора за вијећа мјесних заједница без поштивања епидемиолошких мјера, што би, сматрају, могло допринијети угрожавању здравља становништва.

Градски штаб за ванредне ситуације у Бањалуци донио је мјере према којима је од данас дозвољено окупљање на отвореном до 30 особа, ношење маске на отвореном није обавезно, али је препоручено.

Након што је усвојен градски буџет, почело је и чишћење града.