Многи туристи, па тако и држављани Босне и Херцеговине, приморани су да мијењају планове како ће провести овогодишњи одмор. Затворене границе и страх од тренутне ситуације која влада свугдје у свијету су многима онемогућиле да посјете друге земље, али су зато дале прилику да се посјети оно што други посјећују у њиховим земљама.

Када су љетни и кишни дани ми планирамо за оне сунчане. Море, плаже и добар провод увијек су у првом плану. Али шта радити када море и плаже нису опција? Ми вам нудимо одговор како искористити оно што се већ налази око вас, доступно је свима.

Водопади, национални паркови, историјски споменици и грађевине које су описали и опјевали најпознатији писци наше земље, и највећим љубитељима морске хране и вожње бродом, могу бити сасвим добра алтернатива.

“БиХ је држава која стварно има шта понудити. Имате шта видјети у овој држави. Ми већ имамо одрађене неке туре по БиХ. Најчешће, те туре су, ако идемо горе према Крајини имамо Травник, Јајце, Бихаћ, Национални парк Уна. Или доле јужније ако већ идемо према Мостару, Почитељу, Чапљини, Буна је ту, Међугорје…”, каже Бакир Загорица из Туристичке агенције Сириус Травел.

Из туристичких агенција кажу да послују само са страним туристима, бх. грађани их ријетко питају гдје би могли отићи на одмор јер о мјестима за провод углавном чују од некога или случајно наиђу док путују негдје друго. Ипак уз малу помоћ и због тренутне ситуације , очекују да се и то промијени.

“Што се тиче наше државе, велика је заинтересованост грађана да користе ваучере које Влада додјељује”, истиче Вања Савић из Туристичке агенције Унис Турс.

Зато ако никада нисте обишли природна богатства Босне и Херцеговине, нађите времена, будите странац у својој држави и одморите ово љето у својој земљи јер и ту има шта да се види. Потврдили странци.