Десет је дана до почетка 27. издања Сарајево Филм Фестивала. Да се фестивал приближава, видљиво је по радовима испред Народног позоришта.

Испред највеће бх. театарске куће почело је постављање фестивалске позорнице, а недалеко је постављено и највеће кино платно у регији, у љетном кину Металац, а ускоро ће ту бити и столице. На 27. Сарајево Филм Фестивалу публика ће моћи бирати на који начин ће бити присутна на

ЈОВАН МАРЈАНОВИЋ, шеф Индустријског одјела СФФ-а

“За оне који се не осјећају да могу доћи до Сарајева или да желе да буду у затвореним или отвореним кинима са доста људи имамо и онлине програм комплетног фестивала, тако да једноставно мислим фестивал се креце напред. Идемо даље са начином на који се евенти догађају, мада ја бих се ипак усудио рећи да је ово први постпандемијски фестивал”, рекао је Марјановић.

За награду “Срце Сарајева” у такмичарским програмима укупно ће се такмичити 48 филмова.

ЕЛМА ТАТАРАГИЋ, селекторица Такмичарског програма за играни филм

“Имамо увијек неке новине, неке нове програмске цјелине, нека нова унапријеђења. Ове године су то награде које ћемо додијелити за телевизијске ауторе, раднике, сарадника и извођаче. И то је нешто, рекла бих, што је ове године сигурно новост и фокус самога Фестивала”, мказала је Татарагић.

Уз многе регионалне филмске актере, гост Фестивала биће чувени редитељ Wим Wендерс, којем ће бити уручена награда “Почасно Срце Сарајева”. Грађани Сарајева са нестрпљењем очекују највећи културни догађај у свом граду.

АНКЕТА

Очекујем Фестивал. Сваке године посјећујем. Прошле године како није било, било је мало необично али ове године се баш радујем.
Сарајево поприми неки други облик за вријеме Фестивала, другачије је, пуно је отвореније, људи су веселији, сви су некако на улицама, све ради. Поготово послије короне мислим да ће то бити доста добро и за град да мало живне.
Нисам до сада била али ми је супруг говорио о Фестивалу, жељела бих га посјетити.

До почетка 27. Сарајево Филм Фестивала преостало је свега десет дана. Очекује се како ће ово бити фестивал који ће барем дијелом подсјетити на формат из ранијих година.