Управа за инспекцијске послове Босанско-подрињског кантона (БПК) Горажде проводи интензивне контроле поштивања епидемиолошких мјера и наредби које су на снази.

Директор Кантоналне Управе за инспекцијске послове Горажде Емко Ризвановић истиче да се контролише поштивање мјера донесених од Федералног и Кантоналног кризног штаба.

“Контроле су интензивиране посебно у угоститељским објектима који су према процјенама кризног штаба, најризичнија мјеста за ширење вируса. Контролише се физичка дистанца, размак столова, ношење маски код особља. Угоститељи поштују радно вријеме до 23.00 сата, што се тиче размака столова може се бити дјелимично задовољно јер је од јучер контролисаних 30 објеката, у седам је регистрован прекршај за који је минимална казна 2.000 КМ а максимална 8.000 КМ”, појаснио је Ризвановић.

Додао је да ће контроле бити настављене све док то околности буду захтијевале.

“Упозоравали смо и раније на поштивање мјера, али то нажалост није дало резултате. Сада смо принуђени на репресивне мјере у циљу заштите здравља становништва. Иако немамо довољно кадра, све смо ставили на располагање у тренутној ситуацији, а настојат ћемо да не запоставимо ни наше редовне активности”, казао је директор Кантоналне Управе за инспекцијске послове БПК Горажде.