У фокусу данашњег састанка Марија Ненадића, премијера Кантона Сарајево, и Едиса Арифагића, шефа програма за локални развој УНДП-а у БиХ, биле су припреме за реконструкцију и адаптацију новог изолаторија у простору бивше гарнизонске амбуланте у кругу Опће болнице “Прим.др. Абдулах Накаш”.

Изразили су задовољство досадашњим напретком у реализацији овог пројекта, те истакли да је потребно окончати још неке административне процедуре, с обзиром на надлежности свих који су укључени у његову имплементацију.

“Припремни грађевински радови на самом објекту су успјешно комплетирани. Ангажован је извођач који ће радити коначну адаптацију објекта, односно грађевинске радове и изградњу нових инсталација. Објављен је тендер за набавку потребне опреме. Све се одвија у планираним роковима, како би до краја године овај објекат био оперативан за пријем пацијената”, кључна је порука са данашњег састанка наводе из Кантона Сарајево.

Вриједност радова на адаптацији износи око милион КМ, док ће пола милиона КМ бити утрошено за набавку потребне опреме за нови изолаториј.

Овај пројекат Влада КС имплементира се у сарадњи са УНДП-јем, а тренутно се на подручју кантона заједнички реализирају пројекти у вриједности од око 30 милиона КМ.