Захваљујући измјенама Закона о такси превозу особе са инвалидитетом у Кантону Сарајево добиће специјализована такси возила, изјавио је министар саобраћаја КС Аднан Штета.

У саопштењу из Владе КС наведено је да је, након што је донесен Закон о измјенама и допунама Закона о цестовном превозу Федерације БиХ, Скупштина КС на приједлог Владе КС и Министарства саобраћаја усвојила измјене Закона о такси превозу, којима ће, између осталог, бити омогућено кориштење посебних такси возила за особе са инвалидитетом.

“Све раније иницијативе нашег министарства, као и кантоналних и федералних заступника уродиле су плодом. Иницијативе су се односиле на то да се такси превозницима првенствено омогући регистрација возила намијењена за превоз особа са инвалидитетом, што је био предуслов за рјешавање проблема превоза инвалидних лица такси превозом. Наставићемо ослушкивати потребе грађана и стварати једнаке услове за све”, поручио је Штета.

У саопштењу су додали да ће Влада КС сходно измјенама и допунама овог закона, у наредном периоду прописати Кодекс облачења и понашања такси возача у току радног времена.