Дојучерашњи капетан НК Широки Бријег 30-годишњи Дино Ћорић прешао је у редове Борца из Бања Луке с којим је потписао уговор до 2023. године, потврдио је у понедјељак навечер клуб с Пецаре.

Дугогодишњи капетан момчади Широког Бријега у 31. години живота одлучио је промијенити средину, а иза себе је оставио дубок траг у своме матичном клубу.

У 12 година проведених у Широком Бријегу освојио је два трофеја Купа Босне и Херцеговине.

У клубу с Пецаре најчешће је покривао позиције десног бочног и десног крилног играча. Укупно је одиграо 302 службене утакмице за Широки Бријег и четврти је играч с највише наступа на клупској љествици.

У споменута 302 наступа постигао је 35 погодака, 29 у Премијер лиги БиХ, 5 у Купу БиХ те 1 у квалификацијама за УЕФА Еуропа лигу.

“Једноставно не проналазим ријечи којима бих описао раздобље проведено у матичном клубу. Не могу и не желим никога посебно издвајати, желим изрећи само једно велико хвала свима који овај клуб носе у срцу, оним правим, истинским навијачима и симпатизерима. Хвала за све успоне и падове кроз које смо заједно пролазили.. Ипак, једно посебно хвала мојој обитељи која ми је била и остала највећа подршка у животу. Одлучио сам окренути нову страницу у својој каријери, али ово сигурно није збогом, него само довиђења”, поручио је Дино Ћорић.

У текућој сезони уписао је 19 наступа за НК Широки Бријег у првенству и купу те постигао три поготка и додао двије асистенције.