У дербију 29. кола м:тел Премијер лиге БиХ на Грбавици се састају ФК Жељезничар и НК Широки Бријег, а сусрет су на конференцији за новинаре најавили везни играч Звонимир Бегић и тренер Широкобријежана Тони Карачић који је нагласио велику важност ове утакмице која може пуно тога донијети његовој момчади.

-Утакмица на Грбавици, без обзира на којем се мјесту Жељезничар налази, увијек је дерби. Послије побједе у херцеговачком дербију озрачје у момчади је много боље. Чека нас захтјевна утакмица, прави терен и противник који, унаточ свему, има квалитету. Ми ћемо се потрудити направити позитиван резултат који би нас довео корак ближе циљу. Вјерујем како можемо до побједе на Грбавици – казао је Карачић.

Борбу за побједу на Грбавици најавио је и везни играч Звонимир Бегић који својим искуством увелике доноси мирноћу у момчади Тонија Карачића.

-Жељезничар има неколико сјајних и искусних појединаца попут Штилића, Бекрића и Алиспахића и никоме није јасно како је њихова момчад без побједе у прољетном дијелу сезоне. Очито имају неких проблема и ми ћемо то покушати искористити. Ова утакмица нам пуно доноси, нема калкулација, идемо по бодове – нагласио је 30-годишњи Бегић.

Он се осврнуо и на своју игру и улогу у момчади.

-Свјестан сам како сам подбацио у неким утакмицама. Међутим, било је и промјена у саставу, а ни са сваким играчем није исто разумијевање на терену. Сада је најбитније да форма иде узлазном путањом. Спреман сам и вјерујем како ћу и на Грбавици пружити добру игру – истакнуо је Бегић.

Тренер Карачић истиче како ће на Грбавици играти двије момчади које се одлично познају.

-Они јесу промијенили тренера, али то је и даље момчад слична оној с којом смо раније играли. Иако су и даље без побједе, сигуран сам како ће Блаж Слишковић подигнути њихову игру на вишу разину – казао је Карачић.

Тренер Широког Бријега нагласио је да је најбитније како ће његова момчад реагирати у дефанзивним задатцима.

-Играт ћемо на квалитетном терену, можемо свој план игре провести у дјело и то ми додатно улијева наду у побједу – закључио је тренер ‘Плаво-бијелих’.

На утакмици на Грбавици која се игра у петак, 7. свибња, у 20 сати у момчади Широког Бријега неће бити Јуре Обшивача и Ивана Гргића због картона и Теа Херцега који се још није у потпуности опоравио од озљеде из утакмице с Крупом.