У најави дербија 24. кола Премијер лиге БиХ између ФК Сарајево и НК Широки Бријег који се игра на Кошеву у суботу у 17 сати, тренер Широкобријежана Тони Карачић је казао како је његова момчад спремно дочекује овај сусрет.

“Имали смо занимљив тједан и морам похвалити играче на јако доброј атмосфери и на њиховој одговорности око тренинга. Захвалио бих се ГСС Широки Бријег на њиховом позиву и што смо имали прилику проћи стазом кроз кањон коју су направили која је дуга 13 километара. Иза тога смо имали цијели тједан да се регенерирамо и сви играчи осим Јосипа Мајића су на располагању. Максимално квалитетно тренирамо и против Сарајева идемо одиграти добру утакмицу и добром изведбом на терену се можемо надати побједи”, казао је Тони Карачић.

Утакмицу је најавио и лијеви бочни играч Томислав Чуљак који је нагласио да је иза момчади раздобље квалитетног рада што се види и на резултату.

“Нас играче не занимају промјене у кадру, а када је ријеч о љествици и резултатима ми смо за то радили мукотрпно још од љета и ову зиму поготово. Промијенили смо екипу и од првог дана смо сви играчи и стручни стожер радили на атмосфери. Створила се једна нова екипа, нова клапа. Могу похвалити цијелу свлачионицу и људе у клубу јер радимо сви на добробит клуба и то се види на резултату”, нагласио је Томислав Чуљак.

Чуљак додаје како је тренер Карачић играчима први дан нагласио да уз овај клуб иде то да је клуб у врху љествице и да се бори за трофеј.

“Ми имамо квалитету, потврђујемо је из кола у коло. Имамо пред нама још десет финала”, казао је Чуљак.

Тони Карачић се осврнуо и на неке раније резултате Широког Бријега на гостовању код Сарајева и нагласио да су утакмице ова два клуба увијек дерби с посебним набојем посебно када су навијачи присутни на трибина.

“Амбијент је специфичан и створи се таква атмосфера да играчима није лако играти. Сада нема публике и за госта то може бити олакотна околност, посебно за млађе играче јер немају тај притисак. Имамо све предувјете да одиграмо добру утакмицу. Читаву полусезону смо од других тренера и ногометне јавности били ословљавани као момчад која игра најљепши ногомет. У једном дијелу сезоне смо имали проблеме с коронавирусом и сигурно нам је то у неким утакмицама отежало рад, али сматрам да смо и у тим утакмицама које смо изгубили могли играти боље. Осамнаест играча је отишло, па иако је моја жеља да играмо нападачки, али када се мијења момчад и захтјеви су другачији”, казао је Карачић.

Притом је истакнуо како су задовољни с учинком у прошлих неколико утакмица јер су били прагматични и освајали бодове, чак десет од дванаест могућих бодова.

“Иако смо у Купу изгубили и имали техничке погрешке, али изведба играча и залагање су били на доброј разини и немам им што замјерити за ту утакмицу. Свака утакмица ће бити тешка и нема неких утакмица које ће се лако добити”, устврдио је тренер Широкобријежана.