У оквиру 31. кола ногометне Премијер лиге БиХ Широки Бријег у недјељу гостује код Слободе, а по ријечима тренера Широкобријежана Тонија Карачића пред његовом момчади кључно је раздобље за остварење циља, а то је пласман у Еуропу.

“За очекивати је да ће бити незгодна утакмица. Они су доласком новог тренера у неком валу позитивних резултата и играју доста квалитетније него прије. Очекујем доста тешку утакмицу, чињеница је да ми у свакој од ових утакмица гледамо да до краја остваримо свој циљ, а то је да побјеђујемо како бисмо се пласирали у Еуропу”, казао је Карачић на конференцији за новинаре.

“Прошлу утакмицу могли смо квалитетније ријешити, али нисмо то направили. Међутим, борба и жеља играча је било на високој разини, а то очекујем и за ову утакмицу. Најавио сам да ћемо се борити до краја, па ћемо се на такав начин поставити”.

Додао је како Кристијан Медић неће бити спреман за утакмицу у Тузли, а изван конкуренције због акумулираних картона су и Божо Муса и Мијо Шабић.

Сусрет је најавио и 30-годишњи Јуре Обшивач који је рекао да је циљ пласман у Еуропу и да у момчади влада добро расположење пред одлазак у Тузлу.

“Циљ је у ући у Еуропу и то је добро за нас играче и за клуб. Мислим да смо добра клапа и да ћемо дати све од себе за остварење нашег циља. Ово је неугодно гостовање, али ми у свакој утакмици идемо на побједу и ако будемо дали све од себе и будемо прави на терену, тада позитиван резултат не би требао доћи у питање”, нагласио је Обшивач.

Широки Бријег је тренутно на четвртом мјесту љествице Премијер лиге БиХ с 52 бода, два мање од трећепласираног Вележа и два више од Зрињског који је на петом мјесту. Те три момчади у преостала три кола борит ће се за треће и четврто мјесто које воде у Уефину конференцијску лигу сљедеће сезоне.