ХДЗ, СДА и СНСД на изборним преварама живе задњих 15 година и то је разлог зашто не дозвољавају електронско гласање у Босни и Херцеговини, рекао је за БХРТ градоначелник Зенице Фуад Касумовић.

“То вам гарантујем животом. Дуго сам му политици и по изборним штабовима и све преваре знам. То треба спријечити” рекао је Касумовић гостујући у емисији “БХТ1 уживо”.

По његовом мишљењу, у цијелој БиХ би био резултат као у Зеници, само да се уведе електонски начин гласања.

“У Зеници је пријављено 43 политика субјекта, све су се то фиктивне партије пријавиле да СДА узме бирачке одборе, а такмичило их се свега 14 . Читав изборни процес је превара. Ја сам још 2016. године нудио ЦИК-у, Парламенту БиХ и већим амбасадама да купимо електронске кутије и видео надзор за свако бирачко мјесто, само да грађани бирају кога хоће”, казао је Касумовић, те додао да је послије седам сати највећа крађа, а да су “грађани до седам само пуки пролазници”.

Он је нагласио да су грађани Зенице срећни послије 20 година, као и да се држава више не може градити на лажима и на лажном патриотизмом.

“Ја сам убијеђен да је грађанима на врх главе лажног патриотизма.Одоше им дјеца, нема наде за било шта”, истакао је градоначелник Зенице.

Касумовић је на локалним изборима освојио скоро 67 одсто гласова у Зеници, а према његовом мишљењу, основни разлог за то јесу испуњена обећања дата грађанима Зенице.

“Све што је бивша власт радила немојте радити, будите са својим грађанима и обилазите мјесне заједнице, без лажног патриотизма и урадите оно што обећате грађанима”, нагласио је Касумовић, те додао да се, за разлику од СДА, понашао у складу са вољом народа, а не против.

“СДА је ишао против воље народа, а ја супротно. Све сто сам могао без њих ја сам урадио. Први сам укинуо финасирање политичких партија и од тога купим руксаке првачићима и сву опрему за школе, први сам прогласио сам буџет. Они су мене тужили, покушавали преко ВСТС-а поновити поступак. Ова држава има какве такве законе и морају их сви поштовати, па и СДА”, казао је Касумовић.

Градоначелник Зенице је истакао да је сада на њему велика одговорнст иако грађанима ништа није обећао.

“Ријешили смо градско гријање, без потрошње угља. Рјешавамо питање превоза у граду. Направили смо пројекат најдуже жичаре за сметове, завршавамо пројекат отворено-затворених базена”, објаснио је Касумовић, те додао да за све што раде питају грађане и онда то остварују.