Гран при Сусрета казалишта БиХ у Брчком за најбољу представу у цјелини и Статуа Гран при Сусрета додијељена је представи “Киклоп” Градског драмског казалишта “Гавела” Загреб.

Одлука је то стручног жирија у саставу Јошко Шево, Радован Кнежевић и Алмир Имширевић након 36. сусрета казалишта БиХ у Брчком, који су одржани од 21. до 29. студенога.

Гран при Сусрета за најбољу мушку улогу припао је Игору Ђорђевићу за улогу Професора у представи “Козоцид” у продукцији Градског позоришта Подгорица, док је Гран при Сусрета за најбољу женску улогу добила Јована Гавриловић за улогу Петрија градска у представи “Петријин венац” у продукцији Атељеа 212 Београд.

У категорији награда казалиштима из БиХ, награда за најбољу представу “Златна статуа вијећнице и града Брчког”, додијељена је представи “Сјећаш ли се Доли Бел” у продукцији Камерног театра 55 Сарајево, док је награда за најбољи драмски текст бх. сувременог писца – Статуа Златно перо припала Дарију Беванди за представу “Пинк Мун” у продукцији Босанског народног позоришта Зеница.

Награда за најбољу режију додијељена је Кокану Младеновићу за представу “Сјећаш ли се Доли Бел” у продукцији Камерног театра 55 Сарајево.

Награда за најбољу мушку улогу додијељена је Емиру Хаџихафизбеговићу за улогу Махмута Зољ у представи “Сјећаш ли се Доли Бел” у продукцији Камерног театра 55 Сарајево, а награда за најбољу женску улогу Татјани Шојић за више улога у представи “Сјећаш ли се Доли Бел” у продукцији Камерног театра 55 Сарајево.

Награда за сценографију додијељена је Адиси Ватреш Селимовић за представу “Сјећаш ли се Доли Бел” у продукцији Камерног театра 55 Сарајево.

Награда за костим додијељена је Весни Теодосић за представу “Пијана ноћ 1918.” у продукцији Народног позоришта Тузла.

Награда за глазбу додијељена је Каћи Хаџифејзовић за представу “Мајка или све лутке иду у рај” у продукцији Сарајевског ратног театра САРТР Сарајево.

За најбољег младог глумца проглашен је Давор Голубовић за улогу Дине Зољ у представи “Сјећаш ли се Доли Бел” у продукцији Камерног театра 55 Сарајево.

За најбољу младу глумицу проглашена је Елма Јуковић за улогу Доли Бел у представи “Сјећаш ли се Доли Бел” у продукцији Камерног театра 55 Сарајево.

Према одлуци жирија публике, у саставу Анел Шувалић, Жељка Татић, Орјана Милошевић, Анто Басић и Адмир Алагић, награда за најбољу представу у цјелини казалишта из БиХ, додијељена је представи “Пијана ноћ 1918.” Народног позоришта Тузла.

Награда за најбољу мушку улогу додијељена је Давору Голубовићу за улогу Дине Зољ у представи “Сјећаш ли се Доли Бел” у продукцији Камерног театра 55 Сарајево.

Награда за најбољу женску улогу додијељена је Белми Лизде Курт за улогу Анице у представи “Мајка или све лутке иду у рај” Сарајевског ратног театра САРТР Сарајево, приопћено је из Прес службе Сусрета казалишта Брчко дистрикта БиХ.