Након што је због коронавируса одгођено друго полугодиште у кинеским школама, Министарство образовања савјетовало је школе да наставу одржавају на даљину, односно онлине.

Препоручује се да око 200 милиона ученика у Кини, због страха од епидемије коронавируса (Цовид-19), онлине похађа наставу.

Према писању листа “Глобал Тимес”, наставници су, након избијања епидемије Цовид-19 у земљи, која броји више од 200 милиона ученика, почели тестно одржавати наставу путем интернета.

Док влада позива јавност да “остане у кућама и не излази без неке потребе”, како би се спријечило ширење епидемије, наставници у кућама или у школама, у којима раде, снимају видеозаписе часова и то шаљу путем мобитела, које онда гледају ученици код својих кућа. Ради се о неким едукацијама, укључујући и упозорења и информације о коронавирусу.

Иако школе још нису отворене, ученици могу путем апликације питати наставнике о часовима које прате путем телефона.

Наводи се да ће, ако се усвоји приједлог Министарства, ово бити највеће одржавање наставе на даљину у свијету.

Новим типом коронавируса, који је откривен у Вухану, у Кини, заражено је више од 64.400 људи широм свијета. Усљед посљедица заразе преминуле су 1.384 особе. Од тога, 1.381 на главној територији Кине, те по једна у Хонг Конгу, Филипинима и Јапану.