Клизиште на регионаном путу Горажде – Чајниче, који даље води ка граници са Црном Гором пријетња је обустави саобраћаја.

Становништво је посебно уплашено и због тренутне епидемиолошке ситуације јер је то њихов једини пут ка најближим медицинским установама.

Због топљења снијега и порозног земљишта на регионалном путу Горажде Чајниче Пљевља на само два километра од општине Чајниче у мјесту Луке дошло је до клизишта које је у амбис одвело једну саобраћајну траку.

Саобраћај се на овој дионици одвија полако, а возачи опрезно обилазе клизишта бојећи се да земља поново не крене.

Превозници су забринути, камиони отежано саобраћају. Надају се санацији јер алтернативни пут не постоји. Мјештани страхују за објекте и имања.

МЛАЂЕН ТАНАСКОВИЋ, мјештанин

„Јесмо на крај свијета али не би требали бити заборављени. Ја сам превозник у Чајничу 20 година, пролази се још, ваљда ће санирати“

ДРАГАН РАДОВИЋ, мјештанин

„Ово је катастрофа да нико не долази толико времена. Угрожени су ми објекти, кућа и стварно је зезнуто и не могу да вјерујем да неће да дођу из врха и ово ураде“

Ова саобраћајница подложна је сталним клизиштима. У Општини Чајниче траже помоћ виших нивоа власти.

ГОРАН КАРАДЗИЋ, начелник Опћине Чајниче

„Молимо да што хитније и што прије не дођемо у ситуацију да будемо одсјечени у овом тешком времену гдје је и епидемиолошка ситуација тешка и људи се плаше шта ако стане комуникација како да се превозе људи до болница“

Клизиште се појавило и на дијелу регионалног пута на 4,5 километара од Чајнича али са мањим оштећењем коловоза. Проходна је једна трака.

До санације њиховог јединог пута возачи су у сталном страху и возе уз знакове упозорења поред пута.