Фудбалери Ливерпула, лидера Премиер лиге, у сриједу су обавили први тренинг након прекида сезона 13. марта због глобалне пандемије новог коронавируса. Менаџер Јирген Клоп тим поводом је за клупску интернет страницу казао да се у сриједу ујутру осјећао као првог дана у школи.

Влада Велике Британије ублажила је рестриктивне мјере уведене у циљу спречавања ширења коронавируса, што је професионалним спортистима омогућило да почну са индивидуалним тренинзима у мањим групама.

“Пробудио сам се раније него иначе и тада сам схватио да ми је то први дан. Осјећао сам се као први дан у школи. То ми се догодило прије 46 година, али било је јако слично. Поново сам обукао тренерку и то из правог разлога због одласка на тренинг“, казао је Клоп.

Раније је одређено да се 12. јуна настави прекинута сезона, али се очекује да ће тај датум бити пролонгиран. Клоп је истајао да је изузетно сретан што је поново видио своје играче и да су сви у добром духу и доброј форми.

“Не знамо тачно колико времена имамо, али јасно је да га имамо мало да се припремимо за остатак ове и почетак наредне сезоне, јер мислим да неће бити велике паузе између њих. Дакле, ово су за нас припреме за сезону. Не знамо колико дуго ће трајати, а вјероватно нећемо имати контролне или пријатељске утакмице. Можда организујемо утакмицу између нас када нам буде дозвољено, али то неће бити исто као у класичном припремном периоду“, закључио је Клоп.

Премиер лига прекинута је 13. марта након што је одиграно 29 гола. У том тренутку Ливерпул је био лидер са 82 бода, чак 25 више од другопласираног Манчестер Ситија, који истина има утакмицу мање. “Редси“ на наслов шампиона Енглеске чекају пуних 30 година.